*Nettavisen* Nyheter.

66 millioner i pluss for fylket

Foto: TV 2 (TV 2 Nettavisen)

Hordaland fylkeskommune fikk i fjor et overskudd på hele 65,6 millioner kroner.

I 2004 hadde fylkeskommunen, etter mange år med underskudd, et overskudd på 11,6 millioner kroner. Den gode utviklingen holdt seg altså også i fjor - og sørget for et overskudd på hele 65,6 millioner kroner.

«Det solide overskuddet i 2005-regnskapet kom fram etter at underskuddet på 44,9 millioner kroner fra 2003 er dekket inn, 43,4 millioner kroner er overført til disposisjonsfond og 31,9 millioner kroner er brukt til næringstiltak.» heter det i en melding på fylkeskommunens nettsider.

- Det gode resultatet skyldes større inntekter enn budsjettert, svært god budsjettdisiplin og økonomistyring i alle sektorer i fylkeskommunen, sier fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg (KrF) i pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen har alle sektorene klart å holde budsjettet sitt, samtidig som skatteinntektene og rammeroverføringene var 28 millioner kroner høyere enn budsjettert.

Av overføringen til disposisjonsfond i 2005, kommer 28 millioner kroner fra overskudd ved videregående skoler. Dette overskuddet får skolene overført til bruk i 2006, og eventuelt senere.

Av de snaut 32 millioner kroner som er investert i næringstiltak, er 16,5 millioner kroner tilskudd til Hardangerbrua.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag