RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

67-åring i retten for hasjsmugling

En 67 år gammel mann fra Arendal kommune må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for hasjsmugling.

Oslo (NTB): Før 9. januar i fjor skal han ha tatt med seg minst 850.000 kroner fra Norge til Danmark som betaling for 84 kilo hasj.

Ifølge tiltalen forsøkte han og fem andre menn å innføre hasjpartiet fra Danmark til Norge. På vegne av to av dem fraktet han i samarbeid med en tredjemann pengene til Danmark 8. november 2012. Der leverte han dem som betaling for narkotikaen.

Dagen etter fikk en fjerde mann overlevert stoffet i Skibby i Danmark. Han tok dette med seg videre til Hanstholm, hvor det ble oppbevart i en leilighet 67-åringen disponerte.

Etter avtale skulle han på vegne av de to hovedmennene frakte narkotikaen i båten sin til Sørlandet når den var ferdig reparert i Hanstholm. Der skulle narkotikaen hentes av to andre i smuglerligaen.

Dette mislyktes fordi båten ikke ble ferdig og fordi hovedmennene utsatte innførselen som følge av pågripelser og beslag av narkotika på Løten 2. januar 2013.

Det er satt av tre dager til rettssaken.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere