*Nettavisen* Nyheter.

68 nye koronasmittetilfeller i Oslo siste døgn

De siste koronatallene for Oslo oppdatert fredag 16. oktober viser 68 nye smittetilfeller siste døgn, 679 siste 14 dager.

De siste koronatallene for Oslo oppdatert fredag 16. oktober viser 68 nye smittetilfeller siste døgn, 679 siste 14 dager. Foto: (Nettavisen)

Det er 68 nye personer som er registrert smittet av koronaviruset i Oslo torsdag. Det er 15 flere enn onsdag.

16.10.20 08:36

I Oslo er det registrert 679 smittetilfeller de siste to ukene.

Flest tilfeller per 100.000 innbyggere er det i bydel St. Hanshaugen med 123 smittede, men totalt har hele ti av femten bydeler over 100 smittetilfeller per 100.000.

I tillegg til St. Hanshaugen gjelder det Alna, Bjerke, Frogner, Gamle Oslo, Grorud, Grünerløkka, Nordstrand, Sagene og Stovner.

Færrest smittede er det fortsatt i bydel Vestre Aker med 25,9 smittetilfeller per 100.000. Ingen bydeler ligger dermed under den «røde grensa».

Les også: Espen Nakstad om koronatallene for Europa: - Det gir grunn til uro

Ukerapporten som Folkehelseinstituttet presenterte onsdag denne uken viser store geografiske variasjoner når det gjelder smittespredning i Norge. Økningen den siste uka kan primært knyttes til vedvarende smittespredning i Oslo, en økning i Viken og Vestland og flere større og mindre utbrudd rundt om i landet som håndteres i de berørte kommuner. Et mindretall ble smittet i utlandet.

Overvåkingsdata og modellering fra Folkehelseinstituttet viser at smittespredningen fortsatt er på et relativt lavt nivå generelt i befolkningen. Smittespredning har økt siden slutten av august (716-814 tilfeller ukentlig i ukene 37–40). Siste uke ble det meldt 1044 tilfeller for Norge som helhet.

Klikk på bildet for å forstørre. SLÅ NED LOKALE SMITTEUTBRUDD: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier Helsedirektoratet har bedt kommunene om å opprettholde høy testkapasitet i månedene framover og bidra til å slå ned lokale smitteutbrudd.

SLÅ NED LOKALE SMITTEUTBRUDD: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier Helsedirektoratet har bedt kommunene om å opprettholde høy testkapasitet i månedene framover og bidra til å slå ned lokale smitteutbrudd. Foto: Jil Yngland (NTB)

Nettavisen har spurt assisterende helsedirektør Espen Nakstad om hva Helsedirektoratet har bedt kommunene forberede seg på og om det for eksempel er ventet en smittetopp i januar. Nakstad svarer slik i en e-post til Nettavisen:

- Nei, vi har ikke bedt kommunene om annet enn å opprettholde høy testkapasitet i månedene framover og bidra til å slå ned lokale smitteutbrudd. Det er ingen ting som tilsier en smittetopp akkurat i januar, selv om vi ikke kan utelukke at smitten vil være høyere da enn nå. Det kommer i stor grad an på hvor mange smitteutbrudd som vil inntreffe de neste månedene.

Klikk på bildet for å forstørre. Tabellen viser antall personer testet for covid-19 i de ulike fylkene i uke 40 og 41 og andelen påviste tilfeller.

Tabellen viser antall personer testet for covid-19 i de ulike fylkene i uke 40 og 41 og andelen påviste tilfeller. Foto: (Folkehelseinstituttet)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.