RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

69 på sykehus med svineinfluensa

Foto: Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet (Oslo universitetssykehus, Riksho)
Sist oppdatert:
Svineinfluensaen fortsetter å spre seg, og det meldes om en klar økning av antall sykehusinnleggelser.

I en fersk rapport over utviklingen av svineinfluensaen melder Folkehelseinstituttet om en kraftig økning både av influensalignende sykdom og laboratoriebekreftede tilfeller i uka som gikk (uke 44). Det er særlig Sør-Norge som nå rammes, men også i Nord-Norge er det en økning.

- Særlig i Sør-Norge
- Samlet tyder overvåkingsdataene på at det pandemiske influensaviruset nå sprer seg epidemisk i store deler av landet, særlig i sentrale strøk i Sør-Norge. Det er sannsynlig at aktiviteten vil øke ytterligere i ukene som kommer, også i områder som hittil er mindre berørt, heter det i rapporten.

Fire på intensiven
Tallene fra helseforetakene sist uke viser 69 personer innlagt med den nye influensatypen. Av disse var fire innlagt på intensivavdeling.

De fleste som har vært eller er innlagt er yngre enn 65 år.

Siden 1. september har det vært 497 innleggelser, hvorav 69 på intensivavdeling. Per 4. november var det meldt om i alt 15 dødsfall knyttet til infeksjon med svineinfluensa, eller A(H1N1), som er virusets egentlige navn.

Medienes omtale av svineinfluensa og sykehusinnleggelser denne uka tyder på fortsatt økning, også når det gjelder pasienter som har behov for intensivbehandling. Her er er noen eksempler:

UNN
Ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) var det tirsdag fire pasienter med alvorlige symptomer og bekreftet svineinfluensa. Tre av dem er barn og lå på intensivavdelingen, melder Dagens Medisin og avisa Nordlys.

St. Olavs
Tirsdag meldte NRK om to barn og åtte voksne som var innlagt med svineinfluensa på St. Olavs Hospital. En av disse pasientene er alvorlig syk. En kvinne i 20-årene som har ligget i respirator i 14 dager er bedre.

Haukeland
På Haukeland universitetssykehus i Bergen var det tirsdag 30 personer med mistenkt eller bekreftet svineinfluensa. To av disse lå på intensivavdeling. 16 av de 30 ble innskrevet i løpet av det siste døgnet, melder BT.no.

Sykehuset Innlandet
Sykehuset Innlandet melder onsdag om 24 pasienter der det er mistanke om svineinfluensa og tre voksne og tre barn som er lagt inn med bekreftet smitte. En av disse ligger på intensivavdelingen.

Rikshospitalet
Rikshospitalet opplyste til Nettavisen denne uken at de har tre pasienter innlagt med svineinfluensa, alle får intensivbehandling.

9,1 prosent fikk influensadiagnose
Antallet rapporterte influensatilfeller har gått bratt oppover de siste ukene, ifølge Folkehelseinstituttet. I uke 44 fikk 9,1 prosent av de som gikk til legen diagnosen «influensalignende sykdom».

Illustrasjonen under er hentet fra Folkehelseinstituttets sider og viser andel av alle legekonsultasjoner per uke med diagnosen «influensalignende sykdom».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere