RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

7-åring under kniven

Sist oppdatert:
Ville ikke at datteren skulle bli mobbet.

(SIDE2): Førsteklassingen Samantha Shaw (7) la seg nylig under kniven for å korrigere sine utstående ører, og for å fikse en uønsket fold på sitt venstre øre.

Prosessen både før og etter operasjonen ble vist på «Good Morning America».

«Apeøre»
Det viser seg nemlig at antallet barn og tenåringer som tar plastisk kirurgi, har økt det siste tiåret. Flere og flere unge mennesker tyr til operasjoner for å slippe å bli mobbet, skriver The Huffington Post .

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Imidlertid, fortalte Samantha programlederen at hun ikke egentlig hadde blitt mobbet. Men moren hennes, Cami Roselles, fortalte at andre hadde kommentert Samanthas ører foran henne - og at voksne ofte oppfører seg verre enn barn.

- Da hun var yngre, ble hun kalt «apeøre». Mens andre kunne si, «Herregud, hva har skjedd me øret hennes? Så ekkelt!», sier Roselles.

Debatt
Øreplastikk er en av de mest vanlige plastiske operasjonene, også i Norge. Korreksjon av utstående ører er et hyppig forekommende inngrep som også utføres ved offentlige sykehus, ifølge Nobel Clinic.

Grunnen til at dette innslaget har skapt heftig debatt handler om hvorvidt plastisk kirurgi er veien å gå for å forhindre mobbing.

- Barna må lære å respektere andre, og å ha selvtillit nok til å ikke bry seg om hva klassekameratene deres mener. Kosmetisk kirurgi, lærer dem noe helt annet, sier Pattie Byrd til News Gather.

Også popstjernen Lady Gaga gikk nylig ut og uttalte at plastisk kirurgi «fører til usikkerhet».

- Jeg har aldri operert meg, slik mange andre popstjerner har. Jeg tror at å fremme usikkerhet i form av plastisk kirurgi, er uendelig mye mer skadelig enn et kunstnerisk uttrykk knyttet til kroppsmodifisering, sa Gaga til Harper`s Bazaar.

LES OGSÅ:Kan ikke lukke øynene

Mobbing
Moren til Samantha bekreftet at operasjonen ble utført mest for å forhindre at datteren skulle bli mobbet i fremtiden.

- Barn kan være virkelig stygge mot hverandre, sier Roselles.

Den plastiske kirurgen, Steven Pearlman, som utførte operasjonen gratis takket være «Little Baby Face Foundation», mener at alle abnormaliteter hos barn kan resultere i stygge scener på lekeplassen.

Da han ble spurt om han mente at barn skulle ta plastiske operasjoner for å unngå mobbing, svarte han dette:

- Vell, det kommer an på hvor du setter grensene. Hvis det er en liten feil, så mener jeg absolutt ikke det. Men både jeg, og de fleste andre leger, mener at utstående ører ikke bare er en kosmetisk feil.

Men Samantha er fornøyd, og gleder seg til å sette opp håret sitt, og bruke øreringer. For to uker siden, hadde dette vært utenkelig for henne.

LES MER:Flere fjerner mannepuppene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere