*Nettavisen* Nyheter.

7 av 10 nordmenn frykter terrorangrep

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) avbildet sammen med E-tjenestens sjef, generalløytnant Kjell Grandhagen, under fremleggelsen av årets trusselvurdering på torsdag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

En gruppe er spesielt engstelig for at Norge skal rammes av terror.

12.02.15 23:50

Syv av ti nordmenn er i enten meget stor grad, ganske stor grad eller noen grad bekymret for at Norge skal bli rammet av et terrorangrep. Det framkommer i en spørreundersøkelse Ipsos MMI har utført for Nettavisen.

68 prosent av de 515 som deltok i spørreundersøkelsen er i variert grad bekymret for terrorangrep i Norge. Mens 31 prosent er enten i liten grad eller ikke i det hele tatt bekymret.

Bare seks prosent er meget bekymret, mens hovedvekten ligger på dem som er bekymret i noen grad, som utgjør 46 prosent av de spurte.

75 prosent av kvinnene
Undersøkelsen viser at det er en større andel av kvinner enn menn som frykter terrorangrep på norsk jord. 75 prosent av de spurte kvinnene er i variert grad bekymret, mens det samme gjelder for 61 prosent av mennene.

De med lavere utdanning er en smule mer engstelige for terror enn de med høyere utdanning. Men her er snakk om knøttsmå forskjeller.

Blant høytlønnede og lavtlønnede er det nøyaktig like mange som er bekymret for terror i en eller annen grad.

Samtidig har Etterretningstjenesten (E-tjenesten) innrømmet at de har undervurdert Den islamske stat (IS), og at terrortrusselen mot Norge øker. Det opplyste sjefen for E-tjenesten, generalløytnant Kjell Grandhagen, da han la fram deres åpne trusselvurdering for 2015.

Bekymret for IS
E-tjenesten er spesielt bekymret for IS og tilstrømmingen av fremmedkrigere til denne militante gruppen. Dette blir ansett som én av de største sikkerhetsutfordringene Norge og verden står overfor.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST), som la fra sin rapport i forrige uke, hadde tilsvarende vurdering av trusselbildet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag