*Nettavisen* Nyheter.

70 drept i trafikkulykke

Foto: gregfausto (Panoramio)

Tankbilen tok fyr og flammene slukte seks busser.

Ulykken skjedde på hovedveien mellom byene Enugu og Onitsha i Nigeria.

En tankbil full av drivstoff skulle ta seg over et stort hull i veibanen da den veltet og drivstoff rant utover veibanen. En BMW som kom bak tankbilen forsøkte å unngå den veltede tankeren.

Men BMW-en krasjet i tankeren og drivstoffet tok fyr.

Så menneskene brenne
Resultatet ble en eksplosjonsartet brann som drepte de tre personene i BMW-en, og tente på en pickup og seks busser, skriver avisen This Day.

I nesten fire timer brant bussene med fangede passasjerer, mens tilskuere bare kunne se på og gråte.

- Det var et fryktelig syn da mennesker var fanget i de seks pendlerbussene, skrikende i smerte uten mulighet til å komme seg noen sted, skriver avisen som konstaterer at 70 mennesker ble drept.

Vet ikke nøyaktig dødstall
Ulykken skjedde 12.15 lokal tid fredag. Lederen for den lokale veisikkerhetskommisjonen sier til avisen at de ble varslet om ulykken klokken 13.15. Når de kom til åstedet hadde det brent i over en time.

- For å være ærlig så kan vi ikke si hvor mange som er drept, men de seks bussene var fulle av passasjerer og bare 17 av dem unnslapp, sier han.

Det mest folkerike landet i Afrika har en dårlig veistandard. Selv om trafikkulykker er vanlig i Nigeria, er dødstallene sjelden så høye.

Ulykken skjedde ved dette krysset i Onitsha i Nigeria.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.