RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: BAY ISMOYO (AFP)

70 kan ha omkommet i jordskred

Sist oppdatert:
Katastrofen slo til på øya Java.

- Skredet er svært dypt. På dette tidspunktet er det små sjanser for å hente noen ut i live, sier Dade Ahmad, talsmann for politiet i området.

Sju mennesker er så langt funnet døde, men politiet frykter at 64 fortsatt ligger under jordmassene som tirsdag begravde deler av en teplantasje i distriktet Bandung.

Reuters melder at skredet er hele 300 meter bredt, og at det har begravet rundt 50 hus, en tefabrikk, en moské og et legesenter i Ciwidey-området, rundt 15 mil sørøst for hovedstaden Jakarta.

Om lag 500 mennesker deltar i redningsarbeidet, og det er også allerede trukket inn tungt maskineri for å fjerne jordmassene. Flere indonesiske ministre er ventet å besøke ulykkesstedet onsdag.

Ulykken kommer etter flere dager med voldsomt regnvær, som igjen har skapt store oversvømmelser i regionen. Myndighetene i Bandung opplyser at 10.000 hus kan ha blitt ødelagt på få dager på grunn av oversvømmelsene - de beskrives som de verste på nesten 10 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere