RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

70 norske elever kan miste skoleplassene i USA

Bergen (NTB): 70 norske elever står i fare for å miste skoleplassene i USA fra høsten. Årsaken er at organisasjonen som har formidlet plassene, er fratatt godkjennelsen av amerikanske myndigheter.

Vertsfamilier og skoleplasser for de aktuelle elevene formidles gjennom utvekslingsorganisasjonen Pacific Intercultural Exchange (PIE) og deres norske samarbeidspartner Speak, skriver Bergens Tidende.

Det amerikanske innenriksdepartementet har foreløpig ikke redegjort for hva PIE har gjort seg skyldig i utover at det dreier seg om brudd på regelverket.

Speak har tilbudt ungdommene i videregående skole-alder plasser i Canada, New Zealand eller Storbritannia, de andre landene organisasjonen har aktivitet i. For enkelte av landene vil prisen bli en del høyere. Samtidig vil de som trekker seg fra opplegget, få refundert avgifter og forsikringer. Organisasjonen forsøker også å få til andre løsninger i USA.

Ifølge nyhetsbyrået AP er 450 elever fra 18 land berørt av amerikanske myndigheters utestengelse av PIE. Bergens Tidende har forsøkt å få en kommentar fra den amerikanske organisasjonen, uten å lykkes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere