*Nettavisen* Nyheter.

700 flere arbeidsledige i desember

Oslo (NTB): I løpet av desember har det blitt 700 flere helt arbeidsledige, viser sesongjusterte tall fra Nav. Ledigheten er nå på 2,4 prosent av arbeidsstyrken.

I gjennomsnitt har 65.700 personer vært registrert som helt ledige i 2012, opplyser Nav.

- Selv om ledigheten økte i desember, har den holdt seg på omtrent samme nivå gjennom hele 2012. Høye oljeinvesteringer og stor aktivitet i bygge- og anleggsnæringen har bidratt til at arbeidsmarkedet har holdt seg stabilt i Norge, til tross for den økonomiske krisen i Europa, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

For bygge- og anleggsarbeidere har arbeidsledigheten økt noe de siste månedene, etter å ha falt helt siden våren 2010. Den høyeste ledigheten finner vi i denne bransjen, med 4,1 prosent av arbeidsstyrken. Den er lavest innen undervisningsyrker, med 0,8 prosent av arbeidsstyrken.

I løpet av desember ble det lyst ut 11.000 ledige stillinger, fire prosent flere enn i desember i fjor.

Arbeidsledigheten er lavest i de fire vestlandsfylkene. I Rogaland og Sogn og Fjordane er den 1,7 prosent, mens Hordaland og Møre og Romsdal har en ledighet på 1,9 prosent. Telemark og Østfold har den høyeste arbeidsledigheten, med henholdsvis 3,3 og 3,2 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.