RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

700 millioner kroner til sikring av regjeringsbygg

Sist oppdatert:
Skal blant annet bruke pengene på å sikre regjeringskvartalet.

Oslo (NTB): Fornyings-, administrasjon- og kirkedepartementet (FAD) vil bevilge 700 millioner kroner til sikring og utbedring av regjeringsbygninger neste år.

Midlene skal blant annet brukes til å sikre og utbedre regjeringskvartalet etter terrorangrepet 22. juli, samt sikre de midlertidige erstatningslokalene. Midlene skal også gå til husleie for erstatningslokalene og økt bemanning til vakthold. I tillegg er det satt av midler på Forsvarsdepartementets og Utenriksdepartementets budsjett til sikringstiltak for disse to departementene og på Statsministerens kontor.

FAD vil også bruke 12 millioner kroner på informasjonssikkerhet i staten neste år, samt 413 millioner kroner for å gjøre kontakten med det offentlige enklere gjennom nettportalen Altin og EDAG (elektronisk dialog med arbeidsgiver). 4 millioner kroner foreslås brukt til universell utforming av IKT.

Departementet foreslår også å bruke 50 millioner kroner til samiske kultur- og språktiltak for perioden 2013-2017. 10 millioner kroner av disse foreslås brukt neste år.

Trosopplæringsreformen foreslås trappet opp med 31,2 millioner kroner neste år, slik at det totale tilskuddet vil være på 234,2 millioner kroner i 2013. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere