700 personer skal avhøres

BLOMSTER: Mange har lagt hengt opp roser på sperringene inn til Regjeringskvartalet.

BLOMSTER: Mange har lagt hengt opp roser på sperringene inn til Regjeringskvartalet. Foto: Gunnar Stavrum (MEDIEHUSET NETTAVISEN)

- Det er en kamp mot klokken, sier lektor ved Politihøgskolen, Ivar Fahsing, om politiets arbeid etter terroren.

03.08.11 08:07

Lektor ved Politihøgskolen, Ivar Fahsing, mener politiet har hastverk med å få avhørt vitnene etter terrorangrepet 22. juli, skriver NRK.

Fare for sammenblanding
Han frykter at den store mediedekningen kan gjøre at vitnene blander sammen ting de har hørt, lest eller blitt gjenfortalt, med det de faktisk har opplevd.

- Det er en slags kamp mot klokken. All den informasjonen som de har opplevd er som vi pleier og si «ferskvare», og med det enorme medietrykket som denne saken har, så er det selvsagt en fare for at man blander sammen ting. Jo lengre tid det går, jo mer øker den faren, sier Fahsing til nettstedet.

- Skal snu alle steiner
Politiarbeidet etter terrorangrepet i Regjeringskvartalet og massakren på Utøya 22. juli vil ta lang tid, også før det foreligger noen rettssak. Under en pressekonferanse torsdag, uttalte politiadvokat Pål Hjort Kraby at de skal snu alle steiner i saken.

- Selv om han har erkjent de faktiske forhold vil dette ta tid. Vi får en masse informasjon, og skal avhøre nærmere 700 vitner. Dette er som sagt norgeshistoriens mest alvorlige sak, og vi skal snu alle steiner, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.