RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

700 tollere sparket i Mexico

Mexico by (NTB-Reuters): Mexico har sparket 700 tollere i et forsøk på å komme korrupsjonen i tollvesenet til livs og bremse flommen av narkotika og våpen.

Tonnevis av narkotika, først og fremst kokain, passerer daglig grensa fra Mexico til USA, mens store mengder våpen smugles den andre veien.

Over 13.000 mennesker er drept i oppgjør mellom rivaliserende bander, politiet og sikkerhetsstyrkene siden president Felipe Calderon kom til makten i desember 2006 og gikk til krig mot narkotikabandene.

Calderon har sendt titusenvis av soldater ut i gatene for å bekjempe narkotikabandene og rydder nå opp i tollvesenet der korrupsjonen har florert.

De 700 tollerne som nå har fått sparken, skal erstattes av nærmere 1.500 nyutdannede tollere. Soldater fra regjeringshæren har midlertidig overtatt flere viktige grenseoverganger, i påvente av at den nye styrken kommer på plass. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere