*Nettavisen* Nyheter.

7000 kroner for Playstation 3?

Sony sier Playstation 3 kommer med Blu-Ray-spiller innebygd. – Da vil den koste 1000 dollar, sier Microsofts Steve Ballmer.

06.01.06 09:45

(Spillmagasinet): Allerede i september 2004 annonserte Sony at deres nye spill- og multimediakonsoll Playstation 3 kommer til å støtte det høyoppløselige diskformatet Blu-Ray. (Hva er Blu-Ray?)

Film: Disse filmene ser du på PS3.
Stille: - Sier ingenting om PS3.

Maskinen blir muligens også den sterkeste spillkonsollene på markedet med den spesielutviklede nye Cell-prosessoren samt et banebrytende grafikkort. Alt dette koster imidlertid mye penger.

Kostbar: Playstation 3 til 4000 kroner?

Dyr maskin

Sjefen i Sony Computer Entertainment, Ken Kuturagi, har ved flere anledninger hintet om at Playstation 3 langtfra blir noen billig maskin.

– Om forbrukerne synes et produkt er billig eller dyrt, kommer an på balansen mellom hvor appellerende produktet er i forhold til prisen. Vi håper folk vil tenke «Ok, jeg vil jobbe inn noen ekstra timer, og kjøpe Playstation 3», sa Kutaragi til det japanske magasinet Toyo Keizai i mai 2005.

I et intervju med Aftenposten fredag sår Microsofts toppsjef etter Bill Gates, den hyperenergiske Steve Ballmer, tvil om at PS3 kommer med Blu-Ray innebygd.

– I så fall vil PS3 koste 1000 dollar når den kommer, sier Ballmer til avisen.

Etter dagens dollarkurs utgjør det i overkant av 6.700 norske kroner.

Lite trolig

Etter Spillmagasinets mening er det likevel lite sannsynlig at Playstation 3 lanseres med en så høy utsalgspris.

Ballmer kan overdrive kraftig på vegne av av hovedkonkurrenten. Japanske analytikere har sett på kostnaden til hver del i maskinen, og spår en pris nærmere 4000 kroner.

Det er også sannsynlig at Sony, som Microsoft, kommer til å selge maskinen med tap til å begynne med. I verste fall kan selskapet inngå et kompromiss ved å ta Blu-Ray-spilleren ut av maskinen.

Alt er dette er imidlertid spekulasjoner. Det er fremdeles uker, kanskje måneder, før vi får vite den endelige prisen og de tekniske spesifikasjonene til Playstation 3.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.