*Nettavisen* Nyheter.

70.000 Barca-fans hyllet Zlatan

Foto: AFP/Scanpix

Håper at svensken kan hjelpe Barcelona med å holde unna for «Los Galacticos».

27.07.09 21:32

Real Madrid har brukt enorme summer på spillerforsterkninger i sommer, etter at Barcelona har overtatt tronen som Spanias beste fotballklubb med sin trippeltriumf i La Liga, Copa del Rey og Champions League forrige sesong.

Umiddelbart etter at Florentino Perez overtok presidentvervet i Real Madrid, ble Kaka og Cristiano Ronaldo hentet inn. Senere kom også Raúl Albiol og Karim Benzema. I tillegg ønsker Perez å hente Xabi Alonso fra Liverpool.

Ingen tvil om at Real Madrid mener alvor.

Barcelonas nummer 9
Det gjør også Barcelona, som med svenske Zlatan Ibrahimovic har fått sin egen «Galactico» - sin egen superstjerne. I tillegg til dem klubben allerede hadde, selvsagt.

Mandag kveld ble Zlatan Ibrahimovic presentert for fansen i en seremoni på Camp Nou. Ifølge spansk radio møtte over 70.000 supportere opp for å ønske Barcelonas nye stjernespiss velkommen til klubben.

- Et at de viktigste kjøpene i Barcelonas historie, konstaterte klubbpresident Joan Laporta under seremonien.

Sveriges beste fotballspiller får draktnummer ni i Barcelona.

Den medisinske testen er ifølge Reuters nå bestått, til tross for at han sliter med et lite benbrudd i venstrehånden. Ibrahimovic har undertegnet en femårskontrakt.

Kostbar
Barcelona betaler visstnok rundt 400 millioner kroner pluss Samuel Eto'o, som verdsettes til 200 millioner, og Inter vil i tillegg låne ut Aleksandr Hleb til Serie A-klubben. Avtalen inneholder også en opsjon for Inter om å kunne kjøpe Hleb for 100 millioner kroner etter neste sesong.

Eto'o skrev mandag kveld 5-års-kontrakt med Inter.

Overgangen til Zlatan kan dermed regnes som den nest dyreste i fotballhistorien, bak Cristiano Ronaldos 800-millionersovergang til Real Madrid tidligere i sommer.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.