*Nettavisen* Nyheter.

71 millioner til teleforskning

Samferdselsdepartementet har avsatt 71,6 millioner kroner til telekommunikasjonsforskning i forslaget til statsbudsjett for neste år. Pengene skal brukes på forskning innen sikkerhet og risiko i IKT.

08.10.03 10:16

Forslaget til neste års statsbudsjett har avsatt i alt 112,6 millioner kroner til samferdselsforskning. Av dette er 71,6 millioner øremerket til forskning innen telekommunikasjon.

"Få andre teknologiområder har like stor betydning for samfunnsutviklingene generelt og for den enkeltes hverdag. IKT-forskningen og IKT-næringen kan bidra med nye løsninger på utfordringer i næringslivet og den offentlige forvaltningen", skriver Samferdselsdepartementet i sitt budsjettforslag.

Departementet ønsker å videreføre støtte til forskningsprogrammene om grunnleggende IKT-forskning, næringsrettet IKT-forskning og forskning som omhandler samfunnsmessige og kulturelle forutsetninger for IKT. Andre viktige satsingsområder er forskningsprogrammet Tjenesteyting, handel og logistikk, der IKT/tjenesteyting står sentralt, og støtte til SIMULA-senteret på Fornebu.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.