72 meter lang båt gikk på grunn

Foto: Privat

04.05.13 15:49

Folk på Nedre Tveit i Hyllestad sperret øynene opp, da den 72 meter lange brønnbåten «Ro Fjord» stod med baugen godt oppe i fjæra lørdag morgen.

Rygget ut fra land
- Vi vet ikke når den kjørte på land, men i sjutiden så vi den stå rett nedenfor huset vårt. Grunnstøtingen kan likevel ikke ha ført til så store skader på båten, for i halvåtte-tidenkom båten seg løs for egen maskin, forteller Catinka Borgarp, til Firda.no.

- Båten rygget et godt stykke utpå, og lå i ro en stund. Deretter gikk båten inn til fiskeoppdrettet like ved her. Senere kom det kjørende en dykkerbåt, men om det hadde med båten å gjøre, eller om den kom for å undersøke merdene i anlegget, vet vi ikke, sier Borgarp, som bor rett overfor stedet.

Henter laks
- Dette er en båt som henter laks ved oppdrettsanlegget. Vi ble overrasket da vi så båten stå på land. Men den kom seg raskt løs igjen. Trolig har det ikke skjedd særlig skade på båten. Det virker som det har ordna seg, sier Catinka Borgarp.

M/S «Ro Fjord» er eid av rederiet Rostein AS, som er ett av landets største brønnbåtrederi. Båten ble levert fra Larsnes Mek. verkstad i desember 2009.

Politiet kjente i formiddag ikke til grunnstøtingen i Hyllestad.

Traff sandbunn?
Reider Odd Einar Sandøy i Rostein AS bekrefter at «Ro Fjord» ser ut til å ha unngått skader.

- Båten hadde bare et par knops fart, og det virker som det var sannbunn der båten traff. Så vidt vi kan se, har båten ikke fått skade. Vi skal likevel gjøre en rutinemessig sjekk i ettermiddag, sammen med Veritas, sier Sandøy til Firda.

Rederiet har ennå ikke klarlagt hva som var årsaken til at «Ro Fjord» kom ut av kurs og grunnstøtte.

- Vi har ikke rettet oppmerksomhet mot det ennå, sier Odd Einar Sandøy.

Denne saken er opprinnelig på nynorsk, les den originale her.

Les flere saker i Firda her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.