RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

75 kidnappet på Filippinene

Foto: Froilan Gallardo (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Bevæpnede menn bortførte en hel landsby - inkludert skolebarn.

Kidnappingen skjedde i landsbyen Prosperidad i provinsen Agusan del Sur på øya Mindanao på Filippinene torsdag, et område hvor flere opprørsgrupper er aktive, melder CNN. Opprørere gikk til angrep på en barneskole og hus i nærheten.

Barn løslatt
Etter kort tid ble flere barn og voksne løslatt, og tjenestemenn opplyser at det pågår forhandlinger for å få løslatt resten.

Ifølge Reuters skal alle barn være frigitt, mens det fortsatt er 57 som holdes fanget.

Tjenestemenn fra det filippinske forsvaret uttalte tidligere på dagen at menneskene kunne vært tatt som gisler fordi opprørerne ble forfulgt av politiet. Det skal ha vært en skuddveksling mellom rivaliserende stammer på øya onsdag.

Lino Calingasan, den regionale politisjefen, sier til nyhetsbyrået at alle de gjenværende gislene er voksne.

- Forhandlinger pågår. Vi prøver å finne ut hvordan de andre kan bli løslatt.

Løslatelsene av barna tolker Calingasan som et godt signal, og at de er villige til å forhandle.

Massakre
Kidnappingen ble utført mindre enn tre uker etter en massakre i en nærliggende provins. Den 23. november ble minst 57 personer drept i Maguindanao-provinsen - også det sør i landet.

- Kvinnenes private deler ble beskutt. Det er grusomt. Det ble ikke bare gjort mot en, det ble praktisk talt gjort mot alle. Buksesmekken var åpnet på alle kvinnene. Vi vet ennå ikke om de ble voldtatt, men det er helt sikkert at de fikk en grusom behandling, sa landets justisminister Agnes Devanadera til AFP etter blodbladet.

Peker ut rivalen
Den lokale borgermesteren Andal Ampatuan Junior ble pekt ut som bakmann.

- Flere vitner så Ampatuan beordre massakren på en rivaliserende familie på Filippinene. Et av vitnene har sagt at han så Ampatuan gi ordre om å utføre drapene. Et annet vitne så ham avfyre et skytevåpen, sa Devanadera.

Ampatuan er siktet for å stå bak massakren og meldte seg for filippinske myndigheter etter hendelsen. Han selv bedyrer sin uskyld.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere