RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Monika Blikås (Privat)

75 personer evakuert etter tunnelbrann

Sist oppdatert:
75 personer ble evakuert etter tunnelbrann, og 73 av disse ble sendt til sykehus.

- Jeg tråkket på gassen og kom meg forbi. Jeg så det brant ut av en trailer på passasjersiden. Da jeg kom forbi traileren kjørte jeg rett inn i tykk røyk. Den var så tykk at jeg hadde vanskelig for å se. Det svidde i øynene og var virkelig ekkelt.

Det forteller Monika Blikås som kjørte noen biler bak traileren som begynte å brenne i Gudvangatunnelen på E 16.

Ved 16-tiden mandag hadde brannvesenet gjennomført finsøk i tunnelen.

- Det er ikke flere personer inne i tunnelen og det er ikke funnet omkomne. De siste tallene er at 75 personer er evakuert. Av disse er 73 personer sendt til sykehus, sier politiadvokat Jørn Lasse Refsnes ved Sogn og fjordane politidistrikt til Nettavisen. På sykehuset blir personene sjekket og eventuelt behandlet for røyskader.

3,5 kilometer inne
- Vi fikk melding om brannen klokken 12.04. Det brenner i en trailer 3,5 kilometer inne i tunnelen fra Flom-siden. Det er folk inne i tunnelen som sitter fast og trenger hjelp til å komme ut, sier operasjonsleder Odd Arve Solvåg ved Sogn og fjordane politidistrikt til Nettavisen.

Refsnes sier til Nettavisen at det var en trailer med østeuropeiske kjennetegn som brant. Årsaken til brannen er så langt ukjent.

Dennis Kristoffer Dale kjørte like bak traileren som begynte å brenne.

Forsøkte å slukke
- Føreren av traileren kom bak til oss og ba oss ringe brannvesenet. Han prøvde å slukke med litt vann, men det var nyttesløst. Han spurte også om vi hadde brannslukkingsutstyr, sier Dale til Bergensavisen, og forteller at han snudde bilen og kjørte ut av tunnelen.

Vitner VG har snakket med forteller at sjåføren stoppet og forlot traileren da den begynte å brenne. Han hoppet inn i en annen trailer bak seg, og haiket ut av tunnelen med den.

Monika Blikås ble også stående i køen bak traileren. Hun forteller at flere biler kjørte forbi den brennende bilen, og at hun hang seg på en stor trailer som passerte forbi brannstedet.

- Jeg kørte ut på Flom-siden av tunnelen. Det var virkelig mye trafikk på strekningen og mange biler i tunnelen. Jeg håper alt har gått bra med alle, sier hun.

Er du ved stedet? Send bilder til Nettavisen her.

Gudvangatunnelen ligger i Sogn og Fjordane 15 mil nordøst for Bergen og forbinder Gudvangen med Undredalen. Den er 11,4 kilometer lang og er Norges nest lengste tunnel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere