RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

79-åring dømt for overgrep mot barnebarn

Bergen (NTB): En 79 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til fem års fengsel for overgrep mot to barnebarn og svigersønnens datter.

Retten tok ikke hensyn til mannens alder eller sviktende helse da dommen falt etter at Gulating behandlet anke over to dommer fra Bergen tingrett. I tillegg til at mannen nå er dømt for overgrep mot tre jenter i familien, har hans to døtre og ytterligere to barnebarn forklart seg om seksuelle overgrep da de var barn, skriver Bergens Tidende.

Mannen er dømt for samtlige tiltalepunkter, og de tre jentene har beskrevet åtte konkrete episoder fra barndommen. Retten mener det er bevist at disse overgrepene ble begått mellom 1994 og 2003.

«De fornærmede har både på grunn av alder, at de var overlatt i hans omsorg og omstendighetene ellers, ikke kunnet verge seg mot tiltaltes overgrep eller forstå hva som skjedde. Overgrepene skjedde ofte i situasjoner som for barna var positive (...). Tiltalte benyttet disse situasjonene til grovt å utnytte den tillit barna og deres foresatte viste ham», heter det i dommen.

I tillegg til fengselsstraffen, er mannen dømt til å betale 125.000 kroner i erstatning til hver av jentene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere