Gå til sidens hovedinnhold

79 personer savnet på sjøen i Sør-Norge siden 2006

Bergen (NTB): Hvert år forsvinner en rekke personer på sjøen, og mange kommer aldri til rette. Statistikk fra politiet viser at 79 personer bare i Sør-Norge har forsvunnet på sjøen i årene 2006 til 2011.

Den siste alvorlige hendelsen skjedde i Etne forrige fredag. En person ble funnet omkommet, men tre er fortsatt ikke funnet etter båtforliset. Leteaksjonen etter de tre savnede polakkene kan bli avsluttet denne uka dersom det ikke blir gjort noen funn.

Statistikk fra politiet viser at 79 personer i Sør-Norge er antatt omkommet, men aldri funnet etter langvarige søk i den siste femårsperioden, skriver Bergens Tidende.

Folk som forsvinner på sjøen i Sør-Norge, blir som hovedregel borte i fjordsystemene, sier Jannicke Johannessen i Rogaland politidistrikt. Hun har ansvar for de ofte svært vanskelige søkene etter omkomne personer etter at redningsmannskapene har gitt opp å finne noen i live.

- Hovedutfordringen er at man ikke vet om folk har druknet og sunket, eller om de er blitt tatt av havstrømmene. Spesielt undervannssøk er krevende, sier Johannessen.

Hun sier politiet kan holde på i månedsvis før de gir opp å finne de omkomne. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?