Gå til sidens hovedinnhold

8,6 millioner til barn og ungeRegjeringen styrker tilbudet i Groruddalens bydeler

Groruddalen kommer svært godt ut av regjeringens bevilgning av storbymidler.

groruddalen: Totalt 8,6 millioner kroner skytes inn i ulike tiltak til barn og unge i bydelene Alna, Grorud og Stovner. Potten er økt kraftig fra fjoråret, hele 30 prosent. SV-politiker Andreas Behring i Oslo bystyre finner gode grunner til å glede seg over regjeringens pengedryss.
Det morsomme er at bydelen nå får penger som om de var egne kommuner. Alna har fått tre ganger så mye som Kristiansand og ti ganger så mye som Tromsø. Ingen kommuner har fått mer penger enn bydelene i Grorudddalen. Jeg er synes det er strålende at alt regjeringen drives med, gjennomsyres av groruddalssatsing, sier Behring fornøyd.

Bydelene fornøyd

Bydel Grorud får 2,3 millioner kroner. Pengene brukes i hovedsak på ferie- og fritidsaktiviteter på barn og unge, forteller avdelingsleder for barn og unge, Sidsel Krakeli.
Pengene går også til et prosjekt vi kaller "Ung i arbeid". Vi hjelper unge som dropper ut av skolen som ikke får jobb, sier hun.
Bydel Alna får 3,4 millioner kroner. Foruten barn og unges feriebehov, styrkes Furuhuset, innvandrergrupper hjelpes med sosial integrering og språkstimulering. Prosjektet "Åpen skole" på Gran får penger til gratis leksehjelp, fysisk aktivitet og matservering. Stovner satser også på "Ung i jobb".

Gode midler

Andreas Behring er sikker på at pengene kaster av seg, i form av bedre oppvekstvilkår.
Det handler om å bygge gode nærmiljøer og omdømmet av Groruddalen som et godt sted å vokse opp. Klarer vi det, sparer vi masse penger på sikt, sier Behring, som nylig besøkte Gran skole.
"Åpen skole" er et kjempebra prosjekt, skryter han.
Kjempeflott! Disse pengene kommer utrolig mange til gode!
Sidsel Krakeli

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter