*Nettavisen* Nyheter.

8 danske nyheter

Legolands nye attraksjon, The Temple, er bare én av mange grunner til å ta ferien i Danmark i sommer. Foto: (Legoland)

Det er ikke bare usikkerheten rundt flyfarten som gjør at du bør vurdere å feriere i nabolandet vårt. Her er åtte gode grunner for å dra til Danmark i sommer.

31.05.12 10:52

Eventyr i Legoland
For de små blir ett av sommerens høydepunkter helt sikkert Legolands nye attraksjon – Tempelet.
Prins Nikolai og Prins Felix åpnet parkens nye eventyrland nylig og var ikke fornøyde før de hadde tatt turen hele tre ganger. Gå ombord i en jeep bevæpnet med lyspistoler og kjør gjennom et tempel fylt med farer. Underveis kan du risikere å bli overfalt av mumier, gravrøvere og andre skurker

Gyldne drikkevarer
I Aalborg drikkes det øl på den gode, gamle, danske måten. Bli med på en såkalt «Beerwalk» og drikk deg fra den ene av Aalborgs sjarmerende puber til den andre. Hos VisitAalborg kan du kjøpe et «Beerwalk kit» som koster 100 danske kroner. Et testglass, en folder med beskrivelse av de ulike pubene, et kart og en kupong som gir deg mulighet til å gi ølsortene terningskast, følger med.
Også Århus ønsker å promotere det gyldne danske brygget og byr på ølfestival fra 16.-18. mai med rundt 900 ulike ølsorter fra hele landet.

Få også med degJYLLANDS HEMMELIGHETER

Et lite stykke Danmark
Du kan også få en smakebit av Danmark i Oslo denne helgen. Aker Brygge fylles nemlig av dansker som kan gi deg gode tips til ferien. I tillegg kan du blant annet være med på et Guinness verdensrekordforsøk, lage ditt eget gourmetsalt, se sceneshow og prøve 10-manns tandemsykkel. Dra til Aker brygge enten 23. eller 24. april og se mer om programmet på www.visitdenmark.no.
Reiser & ferie har også stand - møt oss og kan delta i morsom konkurranse.

Jazz deg opp
Fra 4.-13 juli fylles København av jazzrytmer. Mer enn 700 konserter holdes både innendørs og utendørs og gjør det perfekt å ta turen til hovedstaden i denne perioden.
www.jazz.dk
Aarshus International Jazz festival er en gammel traver i jazzfestivalmiljøet i Danmark. Også i år vil arrangørene sette sammen et program av små og store jazzband og orkestergrupper.
www.jazzfest.dk

Få med deg sommerøya
Læsø er fritt for lyskryss, har 25 kilometer god sandstrand og er sommerøya over alle sommerøyer. Her kan du leie sykkel, utforske øyas tradisjonelle saltproduksjon, gå lange turer, ta en saltkur på en av øyas spaavdelinger eller nyte den kjente jomfruhummeren.
Besøk også Galleri Trollebo hvor den norske kjeramikeren Jorunn Levin holder til i et av Læsøs karakteristiske åletanghus.

Spennende arrangementer
I København kan du delta i Pinsekarneval tre dager til ende med gjøglere, klovner og teater fra 9.-11. mai.
www.karneval.dk
Ålborg kler seg i fest og farger når det blir karneval fra 17. til 24. mai.
www.karnevaliaalborg.dk
Fredrikshavns store helt, Peder Wessel, som ble adlet Tordenskiold, blir feiret med en historisk fest fra 24.-28. juni.
www.tordenskiold.dk

Har du noen gode TIPS?

Mer for de minste
Knuteborg Park & Safari har fått en ny ulveskog med arktiske ulver og fra 26. april kan du oppleve dem på nært hold.
Nordsøen Ocenarium kan du fra 5. juni delta i Ekspedisjon Nordsøen. Læring og fysiske aktiviteter går hånd i hånd der du leter deg vei fra akvarium til akvarium.
I Bonbonland har de fått en ny attraksjon som heter Svend svingarm, en kjempestor huske med en pendel på 44 meter. Høyeste hastighet på karusellen er hele 115 kilometer i timen.

Konge for en dag
Om du er nysgjerrig på hvordan det danske kronprinsparet bor, har du fram til 30. mai mulighet til å besøke Amalienborg Slot. Det nyrenoverte rokokkopaleet er åpent for publikum i denne begrensede perioden.
Entre koster 40 danske kroner og billetter kan kjøpes ved inngangen eller på www.billetnet.dk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.