Aksjonen omfattet over 150 adresser på Sjælland og var rettet mot hasjhandelens bakmenn.

- Vi er i gang med en større operasjon rundt pusherne ute ved Christiania. Vi har vært i gang et par timer, sa polititjenestemannen Steffen Th. Steffensen fra Task Force Pusherstreet til nyhetsbyrået Ritzau torsdag morgen.

I løpet av formiddagen kunne politiet melde at aksjonen forløp etter planen og at flere kilo hasj og et stort pengebeløp var beslaglagt. Politiet tok også beslag i våpen og flere kjøretøyer.

Klargjorte rettssaler

Det er uvisst hvor mange av de 80 anholdte som kommer til å bli begjært varetektsfengslet. I København er det gjort i stand flere rettssaler for å kunne få unna de mange forventede fengslingsmøtene.

Politiet i København har den siste tiden gjennomført en rekke aksjoner for å stanse narkotikahandel som organiserte grupper mistenkes for å stå bak. Nylig ble Jægersborggade på Nørrebro stengt i flere timer mens politiet gikk til aksjon.

Gaten er i likhet med Christiania kjent for å være et sted for hasjomsetning. Politiet har også slått til mot lokalene til Hells Angels og lignende klubber.

Omstridte aksjoner

Politiaksjonene er imidlertid omstridt i den danske hovedstaden. Flere politikere mener at de bidrar til å spre narkotikasalget utover byen slik at det blir vanskeligere å kontrollere.

Over 60 personer er så langt pågrepet, og med torsdagens aksjon regner politiet med å doble antallet som blir satt bak lås og slå.

Personene som ble pågrepet i forbindelse med aksjonen mot salget i Jægersborggade, er i alderen 15 til 41 år. (©NTB)