RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

80 år gammel kvinne voldtatt i eget hjem

Sist oppdatert:
Fortsatt er ingen mistenkt i saken.

En kvinne på 80 år er blitt voldtatt i sitt eget hjem på Sula på Sunnmøre. Voldtekten skal ha skjedd i tidsrommet mellom onsdag 15. juli kl. 19.30 og torsdag 16. juli kl. 08.30.

Gjerningspersonen er ukjent, og kvinnen har ikke vært i stand til å gi en beskrivelse. Fortsatt er ingen mistenkt i saken.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ringe 02060.

Av hensyn til etterforskningen vil politiet ikke si noe om grunnen til at kvinnen ikke kan beskrive gjerningspersonen.

- Vanskelig å begripe

Kvinnens bistandsadvokat, Inger Marie Sperre, forteller at den eldre damen nå blir tatt hånd om av familien og hjelpeapparatet i kommunen.

- Hun har det etter forholdene bra. Men hun er en gammel dame, og det har vært en voldsom påkjenning for henne. Dette er nesten vanskelig å begripe, sier Sperre, til Nettavisen.

Hun legger til at hun som bistandsadvokat ser at politiet har full innsats for å ta gjerningspersonen.

- Det er viktig både for de som er direkte involvert, og for nærmiljøet, sier Sperre.

Avhører fortsatt vitner

Sunnmøre politidistrikt etterforsker saken, og Kripos bistår i etterforskningen. De jobber fortsatt med å kartlegge bevegelser, avhøre vitner og hente inn telefondata, skriver politiet i en pressemelding fredag.

Tekniske spor er innsendt til Folkehelseinstituttet.

- Politiet har fått svar på noe av det innsendte materiale som vi jobber videre med, og får fortløpende svar på de undersøkelser som gjenstår, står det i pressemeldingen. 

Siden man ikke vet hvem gjerningspersonen er, har politiet som en del av etterforskningen startet rutinemessig innhenting av DNA-referanseprøver etter samtykke.

Politiet ønker å komme i kontakt med personer som har tips om bevegelser og aktiviet i området i tidsrommet voldtekten har skjedd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere