*Nettavisen* Nyheter.

80 drept i hevnangrep

Foto: STRINGER/PAKISTAN (Reuters)

Selvmordsangrepet skal være hevn for bin Ladens død.

13.05.11 15:31

80 mennesker skal ha blitt drept og flere skadet da to bomber eksploderte ved en treningsleir for politisoldater i Charsadda nordvest i Pakistan fredag, melder Al Jazeera og nyhetsbyrået AFP.

Taliban i Pakistan har tatt på seg ansvaret for angrepet og sier det er den første hevnen for drapet på Osama bin Laden tidligere denne måneden.

- Dette var den første hevnen for Osama's martyrdød. Vent dere større angrep i Pakistan og Afghanistan, sier talsmann i islamistbevegelsen, Ehsanullah Ehsan, til nyhetsbyrået.

Ifølge BBC skal den ene av bombene ha vært tilknyttet en selvmordsbomber på en motorsykkel og den andre ha vært plantet i leiren.

Al Jazeera melder at begge selvmordsbomberne kom på motorsykkel og at den første eksplosjonen kom klokka 05.55 og den andre åtte minutter senere.

Angrepet kom idet politisoldatene i Shabqadar-leiren skulle forlate anlegget og ha ti dagers perm. De skulle ta busser og biler fra leiren.

Nisar Khan Marwat, politisjef i Charsadda-distriktet, sier til AFP at fem av de døde er sivilister. De ble brakt til sykehuset i Shabqadar. De fleste av ofrene for terrorangrepet ble brakt til sykehus i provinshovedstaden Peshawar.

Det lokale sykehuset er ikke utstyrt til å håndtere et så stort antall skadde, ifølge Al Jazeera.

Flere enn 4300 mennesker er drept i selvmordsangrep i Paksistan de siste fire årene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: A. MAJEED (Afp)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag