Væpnede menn har kidnappet mer enn 80 elever og fire lærere fra en skole i Kebbi nordvest i Nigeria, melder nyhetsbyrået Reuters fredag morgen.

Ifølge politiet er også fire lærere bortført og en tjenestemann er drept i angrepet, som skjedde torsdag.

Lokale innbyggere forteller at fire elever ble skutt og såret av angriperne, melder NTB via AFP og Ritzau.

De siste årene har det vært en rekke voldshendelser i de nordvestre og sentrale delene av Nigeria. Tidligere denne uka gikk jihadistgruppen Boko Haram ut med en video med den antatt nye lederen, Bakura Modu. Meldingen var da at Boko Harams leder, Abubakar Shekau, var død.

Shekau var blant annet utpekt som hjernen bak bortføringen av 276 jenter fra en skole i byen Chibok nord i Nigeria i 2016. Boko Harams kamp for en islamsk stat i det nordlige Nigeria har kostet minst 30.000 mennesker livet i Nigeria og nabolandene, ifølge NTB. Over tre millioner mennesker er sendt på flukt.

Nord i Nigeria har det vært en rekke massebortføringer av skoleelever de siste årene. Gjerningsmennene er vanligvis kriminelle som håper å få løsepenger.

Bare for knappe tre uker siden ble et stort antall elever bortført fra en skole i byen Tegina, som ligger nærmere 40 mil sørøst for Kebbi, melder NTB.