RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

80 migranter trosser nattefrost på vei mot den norske grensen

NATT TIL TIRSDAG 271015: En gruppe på totalt 80 emigranter trosser nattefrosten og spaserer mot grenseovergangen Storskog mellom Norge og Russland.
NATT TIL TIRSDAG 271015: En gruppe på totalt 80 emigranter trosser nattefrosten og spaserer mot grenseovergangen Storskog mellom Norge og Russland. Foto: Skjermbilde (Konstantin Zinyakov / Nettavisen)
Sist oppdatert:
En video viser det som skal være 80 flyktninger på vei mot Storskog og grensen mellom Russland og Norge natt til tirsdag.

Det er nattefrost i området, og personene på videoen, som ble postet av Konstantin Zinjakov og publisert av The Independent Barents Observer , er ikke kledd for eller utstyrt for kuldegrader. Grensen er stengt om natten.

(se video nederst i saken)

Kilder sier til Nettavisen at det kan være mellom 800 og 1.000 migranter rundt byen Nikel. Nikel er siste stopp før grenseovergangen til Norge, rundt 30 kilometer unna. Dette er det eneste punktet på den 196 kilometer lange grensen mellom Norge og Russland som kan krysses.

Les også:
Flyktninger nektet å gå av bussen - ville bo mer sentralt
Erna frykter svenske tilstander
Intet bredt asyl-forlik uten Fremskrittspartiet
Lukker øynene for innvandrerkostnader

På den norske siden av grensen er det satt opp telt hvor migranter kan søke ly imens de venter på at asylsøknaden deres registreres.

Forrige uke kunngjorde norsk politi at de ville sende tilbake flyktninger med oppholdstillatelse i Russland. Kort tid etter kunngjøringen begynte Russland å annullere visum. I løpet av de siste ukene har over 2.000 flyktninger og andre migranter krysset grensen mellom Russland og Norge i nord, flesteparten fra Syria.

Не стройными рядами шагают они к новой жизни!)Многие вернутся на родину,через лагерь в Норвегии(после проверок личностей и прочего)

Posted by Konstantin Zinyakov on Monday, October 26, 2015


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere