*Nettavisen* Nyheter.

82-åring ville beholde lappen

Foto: Scanpix

Etter en stygg ulykke med en motorsyklist i en rundkjøring, ble 82-åringen fratatt førerkortet. Men mannen var uenig og ville ha tilbake lappen.

Kravet om å få tilbake førerkortet gikk hele veien til rettssalen, og ble behandlet i Midhordland tingrett forrige uke.

Brøt vikeplikten
82-åringen havnet midt i en dramatisk ulykke da han ikke overholdt vikeplikten og kjørte rett inn i rundkjøringen ved Gullgruven i Åsane. En motorsykkel ble påkjørt, og begge kjøretøyene ble påført store skader. Til alt hell ble ingen av sjåførene fysisk skadd.

Den eldre herren ble fratatt førerkortet på stedet av politiet, men ikke uten at han protesterte. Hans svake helse gjorde at han var helt avhengig av bil for å komme seg rundt og han mente at et beslag av førerkortet ville være et uforholdsmessig inngrep i livet hans. Ifølge sønnen er mannen ikke i stand til å gå uten krykker.

Fare for seg selv og andre
Men tingretten mente mannens behov måtte vike for de allmenne hensyn.

«Siktedes kjøring representerer en stor ulykkesrisiko både for siktede selv og for andre trafikkanter.» skriver retten i dommen. 82-åringen fikk derfor ikke førerkortet tilbake, og må klare seg uten de neste to månedene. Da skal straffesaken mot ham til behandling i retten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.