RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

83 prosent av disse var «syke» på nyttårsaften

En italiensk trafikkonstabel i Roma avbildet mens han gjør jobben sin. Mange av kollegaene hans droppet å møte opp på jobb på nyttårsaften og sa de var syke.
En italiensk trafikkonstabel i Roma avbildet mens han gjør jobben sin. Mange av kollegaene hans droppet å møte opp på jobb på nyttårsaften og sa de var syke. Foto: Wikimedia Commons
Nå har Italias statsminister fått nok av det han antyder er «skulkesyke arbeidere» i offentlig sektor.

Borgermesterens kontor i Roma opplyser at 835 av 1000 kommunale tjenestemenn i trafikkpolitiet droppet å møte opp til jobb på nyttårsaften.

I tillegg var det bare syv av 24 førere av undergrunnsbanen i Roma som møtte opp til nattskiftet på nyttårsaften.

Disse tallene får Italias statsminister til å se rødt.

«85 av 100 politimenn i Roma som ikke jobbet «på grunn av sykdom» på 31. desember. Dette er grunnen til at vi i 2015 vil endre ansettelsesreglementet i statsforvaltningen,» skrev statsministeren på Twitter.

Udugelige arbeidere
Italias statsminister Matteo Renzi er en tilhenger av å kunne sparke udugelige arbeidere.

Han har blant vedtatt en ny reform som gjør det enklere å avskjedige folk i den private sektoren, men møter imidlertid kraftig motbør i forsøk på å overføre denne reformen til offentlig sektor, skriver The Times.

En fagforeningsmann i politiet, Stefano Giannini, hevder at det store fraværet på nyttårsaften skyldes at bymyndighetene hadde undervurdert de ansattes ferierettigheter og personalmangel.

Romas trafikkpolitikorps er dessuten i en disputt med byens borgermester Ignazio Marino, som har forsøkt å kutte ut bonuser, samt innføre en geografisk rotasjon for å redusere korrupsjon.

Norge har høyere sykefravær
Uten sammenligning for øvrig framkom det i en rapport i 2014 at det er høyere sykefravær i Norge enn andre land. Årsaken til dette er imidlertid uklar.

«Norge har i internasjonale sammenligninger et høyt sykefravær som verken kan forklares med forskjeller i hvordan sykefraværet måles, eller av forskjeller i maks varighet eller andre regler for sykmelding,» konkluderer rapporten «Internasjonal sammenligning av sykefravær».

I rapporten konkluderer man med at «det er behov for ytterligere analyse og informasjon, blant annet om i hvilken grad forskjeller i institusjonelle forhold og velferdsordninger kan være årsak til at det reelle sykefraværet er høyere i Norge enn i våre naboland.»

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere