RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

86 personer døde etter flom

Foto: ROLEX DELA PENA (EPA)
Sist oppdatert:
Men ingen nordmenn skal være skadd i flomkatastrofen.

- Det er registrert i overkant av 500 nordmenn som befinner seg på Filippinene. Men det er de ambassaden vet om, så de antar at antallet er høyere. Ambassaden har ved 05-tiden norsk tid i dag ikke fått noen henvendelser fra nordmenn, sier kommunikasjonsrådgiver ved Utenriksdepartementet, Cecilie Willoch, til Nettavisen.

Den norske ambassaden i Manila holder åpent til tross for flommen som herjer i hovedstaden.

- Det er slik at de lokalt ansatte ved ambassaden har fått tilbud om å holde seg hjemme fordi de kan ha problemer med sine egne boliger eller familier, sier Willoch.

Flere hundre fryktet døde
Myndighetene bekrefter at 86 mennesker er omkommet i flommen som er de verste i landet på 40 år, forårsaket av den tropiske stormen «Ketsana». Men ifølge ubekreftede meldinger kan flere hundre ha mistet livet i naturkatastrofen.

Myndighetene erklærte Manila og 25 andre provinser i landet som katastrofeområder i løpet av helgen.

Ifølge det filippinske metrologiske institutt falt det mer enn 40 centimeter med regn i Manila i løpet av lørdagen. Gjennomsnittet for hele september måned ligger på 39 centimeter.

Druknet i sine egne hjem
- Det er en tragedie at folk druknet i sine egne hus mens stormen herjet, sier guvernør Joselito Mendoza for Bulacan-provinsen, som ligger nord for hovedstaden, melder BBC.

Mye av vannet som flommet innover hovedstaden Manila, er i ferd med å trekke seg tilbake. Men ifølge noen estimater er ennå 80 prosent av hovedstaden under vann. 435.000 mennesker er drevet fra sine hjem, og redningsmannskaper har reddet flere tusen mennesker fra drukningsdøden. Men det dukker fortsatt lik opp i flomvannet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere