*Nettavisen* Nyheter.

874 innvandrere hjem fra Hellas på Norges regning

Oslo (NTB): Til sammen 874 innvandrere i Hellas har det siste året reist tilbake til hjemlandene på Norges regning. Justisministeren er fornøyd mens asylsøkernes organisasjon mener returene er resultat av et skittent spill.

8,5 millioner kroner er prisen for hjemreisene fra Hellas til Pakistan, Bangladesh, Afghanistan og 33 andre land det siste året, skriver avisene Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og Adresseavisen.

- Resultatet viser at det har vært vellykket: 874 personer som har ønsket å returnere til sine hjemland og som lengre tid har sittet fast i Hellas, har fått hjelp, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap).

Mens 702 av dem var papirløse og ulovlige innvandrere, var 141 andre asylsøkere uten svar og som frivillig frasa seg asylsøknaden sin før de forlot Hellas i returprogrammet, ifølge Den internasjonale migrasjonsorganisasjonen IOM.

Selv om IOM sikrer migrantene en «verdig og trygg» retur, er det lite ved dagens situasjon for asylsøkere som har med verdighet å gjøre, mener generalsekretær Ann-Magrit Austenå i NOAS, Norsk organisasjon for asylsøkere.

- Resten av Europa lar det skje et skittent politisk spill, med asylsøkeres humanitære situasjon og rettssikkerhet i potten, sier Austenå. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.