Gå til sidens hovedinnhold

88 personer pågrepet i storstilt narkoaksjon

To menn fengslet etter lovens groveste narko-bestemmelse.

Politiet i alle de seks kommunene på Øvre Romerike samordnet seg i helga for en felles narkoaksjon.

Torsdag, fredag og søndag slo de til mot flere adresser på Øvre Romerike og resultatet er slående:

  • 88 personer er pågrepet.
  • To personer ble fremstilt for varetektsfengsling
  • Beslag av store mengder narkotika.
  • Funn av mengder med tyvegods.
  • Fengslet i fire uker

I Nes pågrep politiet i alt 17 personer. Det ble beslaglagt fleinsopp, amfetamin, hasj og marijuana.

På en adresse ble det gjort et betydelig funn av narkotika, ifølge politibetjent Vidar Aasvangen ved Nes lensmannskontor. Aasvangen vil imidlertid ikke kommentere saken utover dette på nåværende tidspunkt.

Mandag ble to personer fengslet i to uker med brev og besøksforbud i Nedre Romerike tingrett. Begge de to er menn i tyveårene og begge er siktet for brudd på straffelovens paragraf 162 3. ledd, lovens strengeste narkotikabestemmelse.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Romerikes Blad har vært i kontakt med begge de to personenes forsvarere.

– Det ble begjært lukkede dører under fengslingsmøtet. Dermed kan jeg ikke uttale meg om forholdet, sier advokat Kristen Fahri, forsvarer for en av de siktede.

Jørund Lægland, forsvarer for den andre siktede mannen, opplyser at han ikke vil kommentere saken.

Det har ikke lykkes rb.no å komme i kontakt med politiadvokat Charlotte Visdal Benneche etter fengslingsmøtet i Nedre Romerike tingrett.

Fant hasjplantasje
I Eidsvoll og Hurdal ble 11 menn og fem kvinner i alderen 18 til 54 år pågrepet for bruk, besittelse og oppbevaring av blant annet amfetamin, hasj og narkotiske piller. I tillegg ble det funnet en stjålet moped og sykkel under narkoaksjonen.

I Nannestad og Gjerdrum pågrep politiet 23 personer på åtte ulike adresser. Det ble beslaglagt amfetamin, piller, hasj og marijuana. Det skal også ha blitt avdekket en hasjplantasje av mindre omfang på en av adressene politiet aksjonerte mot.

Skaper uro
I Eidsvoll og Hurdal ble 11 menn og fem kvinner i alderen 18 til 54 år pågrepet for bruk, besittelse og oppbevaring av blant annet amfetamin, hasj og narkotiske piller. I tillegg ble det funnet en stjålet moped og sykkel under narkoaksjonen.

I Nannestad og Gjerdrum pågrep politiet 23 personer på åtte ulike adresser. Det ble beslaglagt amfetamin, piller, hasj og marijuana

– Vi er godt fornøyde med aksjonen. Målet er å skape uro i miljøet og avdekke nye navn og miljøer, sier politiførstebetjent ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor, Espen Sandvoll.

Flere av de pågrepne i narkoaksjonen er ikke kjenninger av politiet.

500 gram hasj
I Ullensaker ble totalt 32 personer pågrepet. Blant de pågrepne er to 17 år gamle jenter, som begge er kjenninger av politiet. Også to jenter på 18 år ble tatt av politiet. Disse er ikke kjenninger av politiet.

Det største enkeltbeslaget i Ullensaker er 500 gram hasj, som har en gateverdi på rundt 40.000 kroner, ifølge politiet. Det ble også beslaglagt amfetamin, LSD, marijuana, piller og anabole steorider.

Les flere saker fra Romerikes Blad.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken