RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

9 av 10 e-post er spam

Sist oppdatert:
Det er snart vanskelig finne legitim e-post i det store mylderet.

Spam har gått fra å bli et irriterende fenomen til å bli en stor sikkerhetsrisiko, og ikke minst et enormt økonomisk problem.

I sin statistikk fra juli melder nå Panda Security at hele 87,54 prosent av all e-post har vært spam. Målingene kommer gjennom statistikk innhentet fra selskaper som benytter deres sikkerhetsløsninger.

- Spam har blitt en av de store problemene i dagens teknologiverden for selskapene. Og det er ikke bare snakk om tap av resurser og produktivitet som står på spill, men det er også faren for at disse søppelmeldingene kan være infisert av virus og ormer, forteller produktsjef Jesus Fernandez i en pressemelding.

Den mest vanlige skadelige programvaren integrert i spam er fortsatt eldgamle Netsky.P, som har holdt på i flere år, og som finnes i en rekke varianter. Ti varianter av denne ormen er på topp 20-listen over skadelig kode inkludert i spam.

Heldigvis havner ikke alle disse e-postene ned i din innboks, men når andelen spam øker, og spammerne blir stadig mer sofistikerte, øker også sjansen for at legitim e-post blir filtrert av serverne til de store nettilbyderne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere