9 tips til ferietrimmen

Behold formen(e) i sommer! Flyplassen, stranden, trimrommet på hotellet er ypperlige steder å ta vare på kroppen.

Ut og reise? Behold formen(e) likevel
Det er lett å holde treningen i gang så lenge man har vanlige rutiner som jobben å forholde seg til. Med en gang ferien kommer er det mange som faller av lasset. Her er noen smarte tips for å holde deg gående slik at du slipper å føle deg helt "råtten" når høsten kommer.

Komprimer
Lag et halvtimes program med 3 øvelser for beina. F eks: Utfall, Knebøy og den hvor du står på alle fire og løfter bena opp og ned (killer for rumpa!). Ta 3 øvelser for overkroppen. F eks: armhevinger, roing med kroppen fremoverlent, omvendt armheving (”dips”) for triceps.

Lag et intervall program
Varm opp i 5 minutter med løp/gå på stedet eller freak ut til rocka musikk, kjør så 15-20 reps av en av beinøvelsene, en av overkroppsøvelsene og på’n igjen med 5 minutter løp/gå/freak ut – dette gjør du igjen og igjen til du er rimelig pumpa. Avslutt med 3 serier á 20 sit-ups med og uten vri, rygg hev og en herlig dusj: Klar for stranden!

Øv
Skriv ned programmet eller øv det inn med en trener før du drar så du husker det når du står på mikrorommet ditt på Kreta!

Bruk flyplassen
Bli kvitt bagasjen og gå rundt på flyplassen – Forskjellen ved å sitte i baren og å gå rundt i friskt tempo er maaaaange kalorier. Du sitter nok på flyet!

Ta med utstyr
Ta med trimstrikk, gode sko til turer/jogging, skikkelig sports-BH, cd/minidisc med kul treningsmusikk, favoritt treningsvideo og alt annet som kan inspirere deg!

Bruk vannet
I hotellets basseng kan du jogge på den grunne siden, ta spenst hopp, med mer – svøm mange ganger frem og tilbake enten du er i basseng eller i sjøen på hytta!

Sjekk reisemålet
Skal du på hytta vet du fra før hva som finnes av muligheter. Eller? Kanskje har nærmeste tettsted trimtilbud? Skal du på hotell, sjekk på forhånd om trimrom, trimpartier, muligheter for lån av sykkel, arrangerte turer i terreng osv..

Husk avspenning
Vi drar på ferie for å slappe av og avspenne ikke sant? Det er ikke sikkert det er noe som skjer bare fordi du drar på ferie! Øv inn noen gode avspenningsøvelser eller ta med kassett/CD med avspenning/visualiseringshjelp. New Age type musikk på øret hjelper både til å slappe av og å sovne.

Ta med sunt snacks
Ferie er ofte ensbetydende med alkohol, mer brus, fete snacks. Lagre opp og ta med småposer med rosin/nøtteblanding . Det er bedre enn en iskrem i timen. Sats på vann i stedet for brus og drinker når du slanger deg på stranden. Ta gjerne med f eks speltkjeks fra helsekostbutikken med mer for å ha sunne snacks for hånden.

Ta det med ro
Når du skal sette i gang for fullt igjen etter ferien. Alt ettersom hvor mye/lite du har trent på reise må de ta hensyn til at formen kan være litt nedsatt. Det er ikke sikkert kroppen ønsker like tunge vekter, like lange løpeturer sånn med en gang¿. Øk gradvis!

Relaterte linker fra Klikk.no:
6 tips til smart trening!
Styrk magemusklene med CoreTrening
Slankende treningstips
Stavgang - en ny og spennende mosjonsform!
MindBody - trening for kropp og sjel
Sykling- trening i hvert tråkk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag