Gå til sidens hovedinnhold

90 kommuner har fortsatt ingen smittetilfeller

- Vi har vært strenge og tenkt at det er en investering for en mest mulig normal sommer, sier Risør-ordfører. Se oversikten over smittefrie kommuner.

OSLO (Nettavisen): Det var ved midnatt registrert 8563 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. I 90 kommuner er det ikke registrert ett eneste smittetilfelle. Risør i Agder er en av kommunene som så langt har sluppet unna. Nå forbereder de seg på en sommer med tredobling av folketallet.

Se tabell med kommunetall nederst i saken

8563 smittetilfeller på landsbasis er en økning på 16 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 21 tilfeller, melder NTB.

Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og viser en foreløpig oversikt.

I alt 21 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var tirsdag registrert 239 døde som følge av sykdommen.

266 kommuner med smitte

Folkehelseinstituttets foreløpig siste dagsrapport, datert 8. juni, viser at 266 kommuner har ett eller flere registrerte smittetilfeller.

Kun 14 kommuner har flere enn 100 registrerte smittetilfeller. Oslo er på topp med 2701 smittetilfeller. Så følger Bergen, (567), Bærum (419), Trondheim (343), Kristiansand (229), Asker (204), Drammen (197), Lillestrøm (187), Tromsø (168), Stavanger (135), Fredrikstad (121), Norde Follo (107), Lørenskog (105) og Moss (102).

I 90 kommuner er smittetallet på Folkehelseinstituttets oversikt null. Når det ikke er noen tilfeller betyr det at Meldingssystem for smittsomme sykdommer ( MSIS) så langt ikke har fått meldinger om påvist covid-19-smitte hos personer som er registrert med bostedsadresse i kommuner.

Nyhetsstudio: Det siste om koronaviruset i Norge og verden

- Litt redd folk skal slappe for mye av

Risør er en av de smittefrie kommunene. Ordfører Per Kristian Lunden (Ap) sier til Nettavisen at kommunen, som vanligvis opplever en tredobling av innbyggertallet i sommermånedene, vil forsøke å gjøre sommeren så normal som mulig og at tilreisende er velkommen.

- Men det skal være godt smittevern hele veien, og vi er jo litt redd for at folk skal slappe for mye av og ta lett på det, sier han.

- Det som er viktig for oss er at det ikke skal være noe kunstig skille mellom fastboende og hyttefolk, legger han til.

1800 hytter

Risør har et innbyggertall på 6800. I en kommune med 1800 hytter og mange som leier ut til turister, er sommeren en travel tid. Men årets sommer blir ikke helt som den pleier. Den tradisjonelle trebåtfestivalen er for eksempel avlyst.

- Vi har fulgt de nasjonale reglene og har vært veldig nøye med smittevern rundt institusjonene våre. Nesten daglig har vi hatt kriseledelse i kommunen. Nå har vi fortsatt ingen smittetilfeller og kan trappe litt ned. Vår tanke er at vi ved å være strenge på våren og tidlig sommer gjør en investering for en mest mulig normal sommer, sier ordføreren.

Les også: Finanstilsynet: Krisen kan bli dyp og langvarig

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken