90 prosent dropper dette før de sovner med partneren

Foto: Marina Bartel (Thinkstock)

Tilhører du mindretallet eller flertallet? Sjekk her.

16.10.12 17:10

Selv om lidenskapen i forholdet har begynt å dabbe av, burde det ikke vært for mye forlangt med et lite godnatt-kyss før man legger seg til å sove. Men ifølge en ny undersøkelse hører det til skjeldenhetene at par kysser før de faller i søvn.

Dropper å si «jeg elsker deg»
Faktisk er det bare 20 prosent av kjæresteparene som gir hverandre godnatt-kyss.

Hotellkjeden Travelodge har gjennomført en undersøkelse med over 2000 kjærestepar for å kartlegge folks sovevaner.

Tallene viser at 90 prosent dropper å si «jeg elsker deg» til partneren før man skrur av lyset og 46 prosent av parene sover med ryggen mot hverandre.

Flere saker fra Nettavisen:

Ærligst kroppsspråk i søvne
Det er ifølge samlivsterapeut Corrine Sweet, ikke nødvendigvis et dårlig tegn.

- Når man har vært sammen en stund og man har begynt å bli mer vant til hverandre, er det vanlig at man snur seg vekk fra hverandre i sengen, og behovet for en god natts søvn overskygger behovet for kjærtegn, sier hun til DailyMail.

Ifølge Sweet kan denne soveposisjonen være et tegn på tillit og at man slapper av i hverandres selskap. Folks kroppsspråk er mest ærlig når man sover, hevder hun.

Undersøkelsen viser at kun én prosent av parene sover i det som omtales som «romantisk film-sovestillingen», altså når mannen ligger på ryggen og kjæresten lener hodet på brystet hans.

Samlivsterapeuten legger til at kjærestepar svært ofte har faste soverutiner, og forteller at dersom soverutinene endres, kan det være et dårlig tegn for forholdet.

Hvordan er sovevanene i ditt forhold? Del deres erfaringer i kommentarfeltet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.