900 reddet fra synkende ferge

Foto: HO (REUTERS)

Minst fem personer druknet, mens 900 passasjerer i hui og hast ble evakuert fra den synkende fergen.

06.09.09 12:24

- Folk fikk panikk fordi fergen virkelig fikk slagside, forteller Roger Cinciron, en av passasjerene som kom uskadd fra fergeulykken på Filippinene søndag. Til radiostasjonen DZMM fortalte han hvordan han merket slagsiden rundt midnatt, men ble beroliget av mannskapet om bord som sa det ikke var farlig. To timer senere ble han vekket og fikk beskjed om at fergen skulle evakueres, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Tre personer druknet
Mer enn 900 personer ble reddet fra den synkende fergen sør på Filippinene. Fem personer er bekreftet omkommet mens mer enn 60 ennå ikke er gjort rede for, opplyser landets kystvakt, ifølge AP

Det var i alt 968 passasjerer og mannskap om bord på «Superferry 9» da den gikk fra General Santos City på øya Mindanao.

Tidlig søndag morgen fikk fergen slagside, noe som førte til at myndighetene slo alarm og flere redningsfartøyer ble sendt til området.

Ifølge kystvaktens sjef, admiral Wilfredo Tamayo, ble rundt 870 passasjerer evakuert fra fergen og brakt i land ved hjelp av andre båter. Blant de savnede skal det ha vært flere som ble tatt om bord i fiskebåter og andre mindre fartøy i området.

Fem mennesker, blant dem et barn, er bekreftet døde. De skal ha druknet i kaoset som oppsto da fergen ble evakuert. I tillegg ble tre personer skadet. Mange passasjerer ble vekket fra sin søvn da kapteinen ga beskjed om at fergen måtte evakueres, melder nyhetsbyrået AP.

Kjenner ikke årsaken
Det var godt vær i området, og det er ennå ikke klart hva som var årsaken til at fergen begynte å krenge og til slutt sank.

Passasjerferjene er viktige på Filippinene, som består av mer enn 7000 øyer. Det skjer mange ulykker på grunn av overfylte ferger og dårlig sikkerhet.

I 2008 omkom mer enn 800 mennesker da fergen «Princess of the Stars» kantret under et uvær. Landets verste maritime ulykke skjedde i 1987 da en ferge kolliderte med en oljetanker og mer enn 4000 mennesker ble drept.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.