RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

900 tips om overgrep av barn på nett

Oslo (NTB): I løpet av ett år har Kripos fått 900 tips om nettsider som viser overgrep mot barn via sin internettfunksjon «Rød knapp».

Med et museklikk kan du tipse politiet om seksuell sjikane eller overgrepsbilder. Ett år etter at varslingsknappen ble lansert på internett, har politiet mottatt 900 tips om nettsider som viser overgrep mot barn.

Også barn er blant tipserne, skriver Vårt Land.

Redd Barna gratulerer politiet med innsatsen. Rådgiver Kaja Hegg i Redd Barna sier at barn som oftest har godt nettvett, og påpeker at de aller fleste barna ikke utsettes for overgrep. Men:

- Barn som lever under omsorgssvikt, er mer sårbare og lar seg lettere utnytte på nett, sier hun. Også drømmen om å bli sett og oppdaget som modell eller filmstjerne utnyttes som felle av overgripere, forteller rådgiveren.

Daglig leder av BarneVakten, Øystein Samnøen, mener den røde politiknappen er viktig. Han er overrasket over at det ikke er kommet inn flere tips, og lurer på om knappen er godt nok kjent blant barn og unge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere