*Nettavisen* Nyheter.

9.000 mann satt inn mot flammene i California

Los Angeles (NTB-AFP): Over 9.000 mannskaper er satt inn i kampen mot de over 20 brannene som raser i California. Flere tusen mennesker har forlatt sine hjem, og store landområder er svidd av.

Den største sammenhengende brannen, kalt Rocky, feier over flere distrikter nord for Sacramento, Californias hovedstad. I disse områdene har 13.000 mennesker måttet forlate gård og grunn, opplyser en talskvinne for redningsmyndighetene.

Bare 12 prosent av Rocky er under kontroll. Den har svidd av mer enn 25.000 hektar. Rundt 50 bygninger er tatt av flammene, rundt halvparten bolighus.

Rocky sprer seg med eksplosjonsartet hastighet, og brannmannskapene klarer ofte ikke å henge med.

Værmeldingene varsler tordenbyger, og det er fare for at lynnedslag vil antenne nye knusktørre områder. Meteorologene tror at stormværet inneholder svært lite regn, om noe, så det blir neppe hjelp å få fra oven. Det er varslet ekstreme forhold i hele det nordlige California, der store skogsområder allerede er omgjort til knitrende flammehav.

Der ilden har vært, står utbrente biler og svarte trestumper igjen som vitnesbyrd for flammenes ødeleggende kraft. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.