Gå til sidens hovedinnhold

91 biler tauet bort det siste døgnet

Vårrengjøring i Oslo:

439 biler er tauet inn på én uke. Men mange dropper å hente bilen.

Et sikkert vårtegn er at gatene skal rengjøres for grus og veistøv etter vinteren, og da må man følge med. Ellers kan det bli svært så dyrt om du har en bil som står parkert.

Hvert år blir nemlig 3000 biler tauet inn i forbindelse med vårrengjøringen.

- Nå er vi gang snart over hele byen. Det er fullt trøkk for å bli ferdig til 17. mai, sier veisjef Joakim Hjertum i Bymiljøetaten i Oslo kommune til Nettavisen.

Ferske tall fra Bymiljøetaten viser at det er tauet inn hele 439 biler i forbindelse med vårrengjøringen den første uka, og 91 biler bare det siste døgnet.

Totalt 130 biler står onsdag uavhentet på inntauingstomta på Ulven i Oslo.

Her kan du sjekke når din gate skal feies.

Dette koster det deg

Dersom du ikke flytter bilen før arbeidet starter, vil regningen fort øke. Først gis det et parkeringsgebyr på 900 kroner for å ha parkert i strid med parkeringsreguleringen på stedet. Deretter må man betale 2450 kroner for at bilen blir tauet inn, og hvis bilen blir stående på inntauingstomta på Ulven, koster det deg 200 kroner per dag.

- Så det blir fort 3000 kroner, sier Hjertum, og legger til:

- Det er mange som kanskje har reist bort, og mange som ikke helt får med seg at det er satt opp skilt og at de må etterse bilen sin hvert døgn når de står i en offentlig gate. Det er også mange som kanskje gambler på at vi ikke starter så tidlig om morgenen, sier han.

Bymiljøetaten opplyser på sine nettsider at vårrengjøringen vil bli varslet med skilt minimum 24 timer før arbeidet starter.

«Hvis bilen din ikke er flyttet når vi feier og rengjør gatene kan bilen bli tauet bort. Se derfor etter nye skilt i gaten en gang i døgnet», påpeker etaten.

Mange henter ikke bilene

Hjertum forteller også at mange bileiere ikke henter bilen sin. Det er hvert år om lag 15 prosent av de inntauede bilene som ikke hentes.

- Det er flere som ikke henter bilene sine, spesielt avskiltede biler og biler som ikke har en så stor verdi. Hvert år er det flere biler vi må kvitte oss med som ikke blir avhentet, sier han.

Les mer

Her kommer de nye bomstasjonene rundt Oslo

- Flere år har dere ikke klart å bli ferdige til 17. mai. Vil dere klare det i år?

- I år har vi troa så lenge været holder. Men blir det kjempekaldt og det kommer masse snø igjen, så kan vi få noen utfordringer. Slik det ligger an nå så ser det bra ut, og forhåpentligvis så blir det ikke så mye helgearbeid i år som i fjor, sier Hjertum.

30.000 tonn med grus

På dagtid er åtte vårrengjøringslag i arbeid spredt over hele byen, og hvert arbeidslag har 10-12 maskiner i drift. I tillegg til 18-20 inntauingsbiler og Bymiljøetaten.

Les mer

Her er Oslos nye superbåt

- Det er et meget stort personell som er i sving, konstaterer veisjefen, og kommer med en klar oppfordring:

- Følg med på kommunens nettsider for oppdaterte planer for vårrengjøring, og flytt bilen når det er parkeringsregulerende skilter i gata.

Ifølge Bymiljøetaten har det blitt strødd ut 30.000 tonn med grus i Oslos gater i vinter, som nå altså skal tas opp igjen før nasjonaldagen.

Les mer

Oslo har vedtatt den omstridte logoen

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot