9/11-enke døde i flyulykken

Foto: Charles Anderson/Douglas HealeyAP/Scanpix

Beverly Eckert (58) var en av de mest sentrale 9/11-aktivistene og var nylig på besøk hos Barack Obama.

13.02.09 21:10

Beverly Eckert mistet ektemannen i terrorangrepene 11. september 2001. Fredag døde hun i flystyrten i Buffalo, New York. 50 mennesker mistet livet i den tragiske ulykken.

Eckert var en av de viktigste røstene blant 9/11-aktivistene og forrige uke var hun på besøk i Det hvite hus for å møte president Barack Obama.

Svært viktig aktør
Presidenten hadde invitert flere av de pårørende etter terrorangrepene for å diskutere hvordan den nye administrasjonen skal behandle terrormistenkte.

- Hun var en svært viktig aktør i det arbeidet vi gjør, sier Mary Fetchet, som er en av de andre 9/11-aktivistene, til nyhetsbyrået AP.

Obama har som kjent sagt at den nye administrasjonen vil føre en annen kurs når det gjelder behandlingen av terrormistenkte. Forgjengeren George W. Bush fikk mye kritikk for Guantánamo Bay og tortur av de mistenkte.

Eckert var på vei til Buffalo for å feire det som ville ha vært ektemannens 58. bursdag da den tragiske ulykken inntraff. Hun har vært veldig synlig i kjølvannet av terrorangrepene og har flere ganger fortalt sin gripende historie til media.

Ungdomskjærester
Eckert og ektemannen Sean Rooney ble sammen allerede i ungdommen. Siste gangen hun snakket med ektemannen var på telefonen kort tid etter angrepet. Rooney befant seg da i World Trade Center og fortalte kona at han elsket henne. Deretter hørte hun en kjempeeksplosjon før telefonforbindelsen ble brutt.

Eckert har kjempet en iherdig kamp for at USA skal bli bedre sikret mot terrorangrep. Hun har blant annet stilt opp i Kongressen flere ganger og fortalt sin gripende historie.

Hun var del av en liten gruppe med 9/11-pårørende som har drevet lobbyvirksomhet overfor myndighetene. Dette resulterte blant annet i nye reformer i det amerikanske etterretningsapparatet i 2004.

Barack Obama og kona Michelle har uttrykket sin sympati overfor de pårørende etter ulykken.

- Våre tanker går til familiene og venner, sa Obama da han fikk høre om ulykken.

Krasjet like før landing
Det var flight 3407 fra Continental Airlines, et Dash 8-400-fly som opereres av Colgan Air, som styrtet.

Flyet styrtet i et boligområde bare 10 kilometer fra Buffalo Niagara International Airport, der det skulle lande.

David Bissonette som er koordinator for krisemannskapet, er sjokkert over at Dash-8-Q400-flyet ikke gjorde mer skade da den traff bakken.

- Det er helt utrolig at den bare traff ett hus. Den kunne uten problemer ha ødelagt hele nabolaget, sier David Bissonette, ifølge New York Times.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.