*Nettavisen* Nyheter.

92 husløse etter blokkbrann

Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Krevende evakuering under brannen i kommunal boligblokk lørdag.

06.08.12 21:25

Ved 19-tiden lørdag kveld hadde brannvesenet klart å slukke brannen i boligblokken i Hagegata på Tøyen i Oslo. Det er ikke meldt om alvorlige personskader.

Bygningen som brant er en kommunal boligblokk, og de fleste av de 92 beboerne er pleietrengende eldre. I tillegg til brannskader på tak og noen av de øverste leilighetene, er det vann- og røykskader. Ingen har kunnet flytte tilbake til sine leiligheter etter brannen.

Krevende evakuering
Ifølge brannvesenet var det 38 beboere som ble evakuert fra den seks etasjer høye boligblokka under brannen.

- Det var mange eldre beboere som ikke var i stand til å ta seg ut ved egen hjelp. Våre folk tok seg opp i etasjene og hentet dem ut fra leilighetene via trappegangene. En person ble i tillegg hentet ut via lift, sier vakthavende brannmester Kjell Kjensli til Nettavisen. Han beskriver evakueringen som utfordrende.

Fikk hjelp fra nabodistrikter
Oslo brannvesen mobiliserte både egne mannskaper og nabodistrikter i slukkingsarbeidet.

- Vi hadde ti biler og 22 mann. Fra Asker og Bærum, Nedre Romerike og Nordre Follo hadde vi fem biler og 16 mann, sier vakthavende brannmester Kjell Kjensli til Nettavisen.

Oslo brannvesen melder om brannskader i noen leiligheter i øverste etasje og på taket. Det vil også være vannskader etter slukkingen. Bygningen hadde etasjeskillere i betong, noe som ifølge brannvesenet bidro til at brannen ikke spredte seg lenger ned i etasjene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kjørt til sykehus for sjekk
Ifølge Kjensli ble ingen alvorlig skadd i brannen, men noen av beboerne kan ha fått i seg litt røyk. Like før klokka 18 meldte politiet at 36 evakuerte var kjørt til Aker sykehus for kontroll.

Røykdykkere søkte lørdag kveld gjennom bygningen for å forsikre seg om at det ikke var flere personer der, melder NTB.

Flere branner

Ved 01-tiden natt til søndag fikk Oslo brannvesen melding om en brann på Etterstadsletta. Flere beboere ble evakuert. Ved 02-tiden ble brannen meldt slukket.

I alt 13 personer ble evakuert fra Etterstadsletta 44A og B, en boligblokk på to etasjer. Ingen ble alvorlig skadd i brannen, ifølge politiet. En person ble kjørt til legevakten for sjekk etter å ha pustet inn røyk.

Ved 01-tiden søndag morgen rykket brannvesenet ut til et rekkehus på Ullern der det var røykutvikling fra en tørrkokt kjele. En person ble hentet ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.