RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Wiik, Eirill (SCANPIX)

940 sykehusansatte i streik

Sist oppdatert:
Det er brudd mellom Spekter og Unio.

Torsdag ettermiddag var bruddet et faktum, melder Spekter på sine hjemmesider.

De har meglet siden 19. mai, men klarte ikke å bli enige.

- Langt over rammen
- For oss har det vært viktig å få til et ansvarlig lønnsoppgjør ved norske sykehus som er tilpasset den økonomiske situasjonen. Unios lønnskrav i forhandlingene har vært alt annet enn ansvarlig og langt over rammen fra frontfaget, sier viseadministrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter.

Hvordan rammes du av streiken? Send SMS eller MMS til 2242 - merk «tips» - eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Unio opplyser at rundt 950 sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og andre grupper i landets helseforetak, tas ut i streik fra arbeidstidens begynnelse i morgen.

- Spekter har ikke møtt oss på våre viktigste krav som likelønn eller finansiering av gjennomføringen av skift/turnusreformen, sier Unios forhandlingsleder i Spekter-området, Lisbeth Normann.

I en pressemelding opplyser Unio at de legger opp til et forsvarlig streikeuttak, og vil løpende behandle dispensasjonssøknader. Dermed ivaretas hensynet til liv og helse.

Sykehusene som rammes er:

  • Akershus Universitetssykehus
  • Helse Bergen
  • Helse Stavanger
  • Nordlandssykehusene
  • Oslo universitetssykehus
  • St. Olavs hospital
  • Sykehuset Østfold
  • Sørlandets sykehus
  • Universitetssykehuset Nord-Norge

- Skuffet
For Spekter har det vært et klart mål å finne rom for å prioritere blant annet sykepleierne. Siden dette er en kvinnedominert yrkesgruppe, ville dette også hatt likestillingseffekter.


- Det er med skuffelse og undring jeg registrer at Unio ikke har vist vilje til å se på alternative muligheter sammen med oss i Spekter. Vi har hele veien vært konstruktive og vist vilje til å finne frem til løsninger, sier Bratten.

Spekter beklager sterkt de konsekvensene denne streiken får for pasientene og «gjør sitt ytterste for å sikre at liv og helse ikke står i fare».

Nettavisen følger saken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere