RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

97-åring stiller til valg

Foto: Stein Wilhelmsen (Nordlys, arkiv)
Sist oppdatert:
Helge Solvang (97) stiller til valg for Arbeiderpartiet til høsten.

Det er ikke toppkandidatene som stjeler oppmerksomheten i kjølevannet av nominasjonsmøtet i Balsfjord Arbeiderparti før helga. Med valgspråket «Balsfjord med sjø og land for alle» satser nemlig 97 år gamle Helge Solvang på å bli innvalg i Balsfjord kommunestyre til høsten, skriver Nye Troms.

- Hovedsaken dersom jeg kommer inn i kommunestyret, vil være å holde Balsfjorden oppdrettsfri for både laks og torsk. Og selvfølgelig vil jeg jobbe sterkt for jordbruket. Jeg har vært bonde i 45 år av mitt liv, sier Solvang til avisen.

Solvang er en engasjert mann, og er kjent for å ta ordet i offentlige møter. Han er også en ivrig skribent i lokal- og regionsavisene i distriktet. 97-åringen sier han har tenkt mye på valgkampen, og han håper han har helse til å være med.

Han er nominert som nummer 25. på lista til Balsfjord Arbeiderparti, og blir han valgt inn i kommunestyret, setter han ifølge valgforsker Frank Aarebrot ny debutantrekort i valgsammenheng i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere