Gå til sidens hovedinnhold

98 funnet døde etter båtulykke

Minst 98 mennesker mistet livet da en båt på vei mellom Kongo og Uganda kantret, opplyser en FN-kilde.

Minst 98 mennesker mistet livet da en overfylt båt på vei mellom Kongo og Uganda kantret på innsjøen Lake Albert, opplyser en FN-kilde.

Fiskere og passasjerbåter i nærheten ilte til etter kantringen lørdag, og 41 mennesker ble hentet opp av vannet i live.

Mandag melder FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) at 98 omkomne er funnet. Ulykken kan imidlertid ha kostet langt flere livet – båten kan ha hatt så mange som 250 passasjerer om bord.

– Etterforskningen pågår fortsatt, men vi er blitt fortalt at årsaken var at båten var overfylt, sa politiets talskvinne Lydia Tumushade lørdag.

Flyktninger

Innsjøen Lake Albert strekker seg langs grensa mellom Kongo og Uganda i Riftdalen. Passasjerene var for det meste kongolesiske flyktninger som var på vei tilbake til hjemlandet fra Uganda.

– Båten var en av to som satte ut fra Hoima-distriktet på den ugandiske siden lørdag morgen. Passasjerene var flyktninger som hadde bodd i flyktningleiren Kyangwali i Uganda, men som frivillig skulle vende tilbake til Kongo, opplyser UNHCR.

Identifisering

De overlevende etter ulykken er brakt til Bundibugyo-distriktet sørvest for innsjøen, der den ugandiske staten, UNHCR og deres partnere tar hånd om dem.

Slektninger av de omkomne er på vei for å hjelpe til med identifiseringen av de døde på et sykehus i området. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot