RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aref Hretani (REUTERS)

99,3 prosent av Egypts kvinner blir diskriminert

Ny undersøkelse avslører: Den arabiske våren ble «den arabiske høsten» for likestillingen i Egypt.

London (NTB-Reuters): Seksuell trakassering, utbredt kjønnslemlesting og økt vold etter den arabiske våren gjør Egypt til det verste arabiske landet for kvinner.

Den ferske målingen av kvinnenes rettigheter i 22 arabiske land viser at det er best å være kvinne på øygruppen Komorene og at det er verst i Egypt. Diskriminerende lover og økt trafficking bidrar til Egypts bunnplassering. Nest verst er Irak, tett fulgt av Saudi-Arabia og Syria.

Målingen er basert på svarene eksperter har gitt på spørsmål om vold mot kvinner, reproduktive rettigheter, behandling av kvinnen innen familien, om hun blir integrert i samfunnet og kvinners rolle i politikk og økonomi.

Egypt gjør det dårlig i nesten alle kategoriene, til tross for at flere trodde den arabiske våren ville forbedre kvinners situasjon. En FN-rapport anslo i april at 99,3 prosent av kvinnene i Egypt er utsatt for seksuell trakassering.

Komorene kommer best ut i målingen blant annet fordi prevensjon stort sett er akseptert og også støttes av myndighetene, kvinner har 20 prosent av ministerpostene og kvinnen beholder vanligvis huset etter en skilsmisse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere