Washington (NTB-AFP): Osama bin Laden var bekymret for al-Qaidas renommé og opptatt av sikkerheten, viser 17 dokumenter som ble funnet da amerikanske spesialstyrker stormet huset hans i Pakistan og likviderte ham i fjor.

Blant dokumentene som nå er frigitt, er det flere brev og utkast til brev datert fra september 2006 og fram til april 2011, få uker før al-Qaida-lederen ble drept.

Dokumentene viser blant annet at bin Laden bare hadde forakt til overs for flere av al-Qaidas filialer, at han var bekymret for al-Qaidas renommé og opptatt av sikkerhet. Han rådet sine folk til å unngå møter på åpne veier og reise når det var overskyet.

«Bin Laden var ikke mesteren som trakk i trådene og styrte jihad-grupper rundt om i verden. Han var tvert imot bekymret over hvor inkompetente han mente de var,» heter det i en analyse av dokumentene.

I ett av dokumentene kommer det fram at bin Laden var bekymret for «unødvendige muslimske dødsfall». Han skrev også at amerikanske droner var skyld i «katastrofe etter katastrofe». (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.