*Nettavisen* Nyheter.

A-pressen bekrefter ny sjefredaktør

Thor Woje blir ny sjefredaktør i Romerikes Blad, det bekrefter A-pressen i dag. – Det blir en spennende utfordring, sier Woje, som har laget avis i Bodø i 30 år.

20.06.08 11:04

Propaganda skrev tidligere i dag at sjefredaktør i Avisa Nordland i Bodø, Thor Woje, mest sannsynlig blir ny sjefredaktør i Romerikes Blad. Nå bekrefter A-pressen ansettelsen i en pressemelding.

51 år gamle Woje har jobbet i ulike stillinger i Nordlands Framtid siden 1973 og har side 1987 vært sjefredaktør i avisen, en stilling han beholdt da avisen hans ble slått sammen med Nordlandsposten. Han var med og ledet sammenslåingen av de to avisene til den nye Avisa Nordland i februar 2002.

Men nå ønsker han å flytte seg sørover.

- Det som er spennende med Romerikes Blad er at de står overfor en mer kompleks konkurransesituasjon enn Avisa Nordland, med sin nærhet til Oslo, sier han til Propaganda.

Romerikes Blad er A-pressens viktigste avis og har generert betydelige summer for eieren. De siste seks årene har Romerikes Blad generert nesten 130 millioner kroner i overskudd for konsernet, men det har gått stadig mer trådt de siste to årene. Overskuddene har minket og omsetningen blitt noe redusert.

- Med de rette grepene kan de lykkes veldig bra. Den negative utviklingen er stoppet og hovedutfordringen nå er å få produktet skikkelig oppe og stå. Jeg tror de jobber i riktig spor, med å bli en sterk lokalavis, sier han.

Woje har hatt en rekke tillitsverv i pressens organisasjoner og i mediebedrifter. Han er i dag leder i Pressens Faglige Utvalg der han har vært medlem siden 1991. Woje tiltrer stillingen i Romerikes Blad på nyåret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag