*Nettavisen* Nyheter.

A-pressen har levert sluttmelding

Oslo (NTB): A-pressen har sendt en fullstendig melding om kjøpet av Edda Media til Konkurransetilsynet. Nå skal tilsynet vurdere informasjonen for å se om det er aktuelt å gripe inn i oppkjøpet.

17.01.12 11:30

Konkurransetilsynet ga et pålegg om å levere en fullstendig melding 27. desember. En slik melding innebærer en mer detaljert gjennomgang enn vanlige meldinger i forbindelse med oppkjøp og fusjoner.

Pålegget innebar ingen spesifikk tidsfrist, men oppkjøpet av Edda Media kan ikke gjennomføres så lenge tilsynet behandler saken.

Konkurransetilsynet har nå 25 virkedager på seg til å vurdere om det er aktuelt å gripe inn i oppkjøpet. Hvis tilsynet finner ut at et inngrep er aktuelt må de sende et grunngitt varsel om inngrep til partene innen 70 dager etter at fullstendig melding er gitt.

Inngrepet kan variere fra å forby oppkjøpet til å sette spesifikke vilkår for å godkjenne det av hensyn til konkurransen.

Avtalen om oppkjøp av Edda Media for drøyt 1,7 milliarder kroner fra britiske Mecom omfatter alle Edda Medias virksomheter, blant annet 36 lokalaviser, hvorav tolv er dagsaviser og 23 er lokale nettaviser. A-pressen eier fra før 52 lokalaviser og 46 nettaviser.

Også Medietilsynet har saken til behandling og tar sikte på å sende ut et høringsnotat i slutten av februar med en høringsfrist på to-tre uker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag